Pečený zázvorový čaj

Pečené čaje mají čím dál větší oblibu pro svoji chuť a čerstvost. My nezůstáváme pozadu a přinášíme Vám recept na pečený zázvorový čaj - připravený ze zázvoru. Tento čaj bude stále v lednici připraven k Vašemu použití. Dobrou chuť.
 

Pečený zázvorový čaj

Ingredience:

150 g zázvoru, 70 g cukru (nejlépe třtinového), 4 dcl vody, 3 jablka, 3 hrušky, 1 pomeranč, 1 citrón, 2 lžíce rumu, badyán, celá skořice, hrst brusinek, hrst rozinek


Postup:

Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme, vše spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. Citron a pomeranč oloupeme (z citrónu ještě ostrouháme citronovou kůru) a rozdělíme na měsíčky pokud možno s co nejméně bílými kousky. Měsíčky také rozkrájíme.


Vše pokrájené spolu s rozinkami, brusinkami, kořením, citronovou kůrou, cukrem, rumem a vodou dáme do vyššího pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme asi 40 minut.


Ještě horký čaj nalijeme do předem připravených čistých sklenic a zavíčkujeme, postupujeme stejně jako např. u marmelád. Uchováváme v chladu.


Až dostaneme chuť na výborný čaj, stačí zalít několik lžic pečeného čaje horkou vodou a máme hotovo.