Zázvorové víno

 
Recepty na zázvorové víno se objevují na počátku 18. století a nejvíce oblíbené bylo v devatenáctém století v Anglii.
  

Zázvorové víno 

 

Ingredience:

cca 12 cm zázvoru 
5 litrů vody 
1,4 kg cukru 
4 citróny 
500 g rozinek - nasekané nebo rozmixované, nebo 200 ml koncentrátu bílé hroznové šťávy 
1 sáček kvasinek na bílé víno 
1 droždí
 

Postup:

Oloupeme a jemně nakrájíme zázvor, vložíme do plastového kbelíku, přidáme citronovou kůru a rozinky, zalijeme 2,5 litry vroucí vody. Zakryjte a necháme 24 hodin odstát. 
 
Poté přidáme 2,5 litru převařené a zchlazené vody, cukr, citronovou šťávu, droždí a mícháme dokud se cukr nerozpustí, pak vsypeme kvasinky (postupujte dle pokynů na obalu). Zakryjeme a necháme kvasit tři nebo čtyři dny a poté přelijeme do demižónu pomocí sterilního sítka a trychtýře. Nasadíme kvasnou zátku a necháme směs pár měsíců kvasit. Po prokvašení přelijeme do čistých lahví. Na zdraví!
 

 

Anketa

Ohodnoťte jako ve škole "Zázvorové víno"

1 (28)
97%

2 (0)
0%

3 (0)
0%

4 (1)
3%

5 (0)
0%

Celkový počet hlasů: 29

Zázvorové víno

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek