Nakládaný zázvor

V poslední době se u nás těší stále větší oblibě sushi a k němu jistě patří nakládaný zázvor. Přinášíme tedy recept na nakládaný zázvor, aby jste si ho mohli připravit také doma.

 

Nakládaný zázvor

 

Ingredience:

0,9 kg čerstvého mladého zázvoru
2 čajové lžičky soli
3 šálky rýžového octa (jeden šálek cca 180ml)
2 šálky cukru
 

Postup:

Umyjte mladý zázvor a oškrábejte. Nakrájejte zázvor na tenké plátky a osolte. Osolené plátky zázvoru nechte po dobu asi jedné hodiny v misce. Vysušte zázvorové plátky papírovými utěrkami a vložte je do sterilizované, tepelně odolné nádoby (nejlépe do zavařovací sklenice). Rozmíchejte na pánvi rýžový ocet a cukr a přiveďte k varu. Nalijte horkou směs octa a cukru na zázvorové plátky ve sklenici a ochlaďte. Nakládaný zázvor změní svou barvu na světle růžovou. (Pokud používáte starý zázvor, tak nemusí přirozeně zrůžovět). Zavřete nádobu a uložte do lednice, kde může vydržet i několik týdnů.

 

Anketa

Ohodnoťte jako ve škole "Nakládaný zázvor"

1 (32)
78%

2 (2)
5%

3 (1)
2%

4 (3)
7%

5 (3)
7%

Celkový počet hlasů: 41

Diskusní téma: Nakládaný zázvor

Datum: 13.12.2017

Vložil: Jakub

Titulek: Výborné

Toto je opravdu výborná ňamka :-)

Přidat nový příspěvek

Vaše recepty se zázvorem

Pokud máte nějaký recept se zázvorem a chcete se pochlubit, neváhejte ho nám napsat a my ho zveřejníme.