Kandovaný zázvor - recepty

Na této stránce přinášíme recept na kandovaný zázvor, jaký možná neznáte. Pokud vy máte nějaký recept na kandovaný zázvor, napište nám ho a my ho rádi zveřejníme.

 

Kandovaný zázvor – domácí

Tento starý recept na kandovaný zázvor znaly už naše babičky. Je skvělou prevencí proti všem virózám a chřipkám. Nejlepší je mít kandovaný zázvor doma pořád po ruce a pravidelně uzobávat ;-)

Ingredience:

1kg čerstvého zázvoru
1l vody
1kg cukru krupice
 

Postup:

1. Očištěný zázvor nakrájíme na cca 4mm silné plátky a vaříme ve vodě asi půl hodiny. Pak přidáme cukr, rozmícháme ho a přivedeme k varu. Poté odstavíme a necháme 24 hodin stát a louhovat.
2. Po 24 hodinách opět přivedeme k varu a vaříme dalších 30 minut. Pak opět odstavíme a necháme dalších 24 hodin stát a louhovat.
3. Po dalších 24 hodinách znovu 30 minut povaříme, scedíme a necháme dobře okapat.
4. Nakonec takto kandovaný zázvor necháme dokonale oschnout nejlépe na mřížce.
 
Tipy:
Kdo chce mít kandovaný zázvor sladší je možné ho obalit ještě v moučkovém cukru. 
Nálev ze zázvoru nevyléváme, je to škoda, můžeme s ním sladit čaj nebo přidat citron a pít jako limonádu.

Anketa

Ohodnoťte jako ve škole "Kandovaný zázvor"

1 (84)
36%

2 (35)
15%

3 (36)
16%

4 (37)
16%

5 (40)
17%

Celkový počet hlasů: 232

Diskuzní fórum: Kandovaný zázvor

Datum: 13.12.2017

Vložil: Ludmila

Titulek: Vyzkoušeno

Vyzkoušeno - výborné!

Přidat nový příspěvek